Support #2801

Wrong normalization values using ctlike

Added by Aguirre-Santaella Alejandra about 5 years ago. Updated about 4 years ago.

Status:ClosedStart date:01/22/2019
Priority:NormalDue date:
Assigned To:Tibaldo Luigi% Done:

100%

Category:-
Target version:-
Duration:

Description

Hello,

I have been running ctobssim using a table as input for the xml file. I have two different classes of spectra, corresponding to masses 49 GeV and 52 GeV, and a factor to ease the detection. For the tables corresponding to 49 GeV everything seems to be ok (ctobssim and ctlike), but for 52 GeV the normalization given by ctlike is too high (for example, 375 instead of 1; if I constrain the maximum value at 10, I get 10). This implies high values of the TS for 52 GeV. I am going to upload two nohups containing all the logfiles. If something is not clear please ask.

Thank you.

nohup-10.out - Normalization [0 - 10] (590 KB) Aguirre-Santaella Alejandra, 01/22/2019 04:52 PM

nohup-9.out - Normalization [0 - 1000] (243 KB) Aguirre-Santaella Alejandra, 01/22/2019 04:52 PM


Recurrence

No recurrence.

History

#1 Updated by Tibaldo Luigi about 5 years ago

  • Tracker changed from Bug to Support
  • Assigned To set to Tibaldo Luigi
  • % Done changed from 0 to 50

Probably due to not using energy dispersion while studying sources with sharp energy features at low energies. Using energy dispersion fixed the issue on a simplified test case for me.
Awaiting for feedback from Alejandra.

#2 Updated by Aguirre-Santaella Alejandra about 4 years ago

Yes, that was the problem; now it is solved. Thanks!

#3 Updated by Tibaldo Luigi about 4 years ago

  • Status changed from New to Resolved
  • % Done changed from 50 to 100

Closed issue after feedback from Alejandra

#4 Updated by Knödlseder Jürgen about 4 years ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF